Barry Emons ontwikkelt tentbed met Pergamijn | Barry Emons

Barry Emons ontwikkelt tentbed samen met Pergamijn

Pergamijn is een stichting voor mensen met een verstandelijke beperking die ze een prettige manier van wonen, werken, daginvulling en ontspanning willen bieden.

 

Om cliënten veilig en zo min mogelijk beperkt te laten slapen en rustmomenten aan te kunnen bieden heeft Pergamijn verschillende zorgbedden in gebruik. 

 

Het uitgangspunt van Pergamijn is om cliënten niet in hun vrijheid te beperken. Indien vrijheidsbeperking toch van toepassing is door middel van een bedbox/tentbed is ‘snelle’ afbouw hiervan een must. Gezocht werd naar een middel om afbouw van vrijheidsbeperking te realiseren waarbij de cliënt wel in zijn/haar beschermende omgeving kan blijven (dus door omgevingsfactoren zo min mogelijk te veranderen). Het aanbieden van een tentbed dat ook met de ritsbare deuren open gebruikt kan worden zou perfect aansluiten en zou dan ook niet meer onder een vorm van vrijheidsbeperking vallen. Het bed moest dan ook nog de veiligheid van de cliënt waarborgen door in een extra lage stand kunnen worden gezet om letsel bij eruit vallen/rollen te minimaliseren. 

 

Belangrijke componenten voor het bed waren: 

 

  • Toegankelijk zijn met een passieve lift (plafond en verrijdbaar) 
  • Aan beide lange zijden toegankelijk voor verzorging 
  • Optimaal (her)inzetbaar voor cliënten met een dergelijke zorgvraag 
  • Dezelfde functionaliteiten als standaardverpleeghuisbedden (hoog laag bereik 25 x 58 cm, hoofdsteun, fowler en centraal geremde wielen) 

 

Een bed dat voldeed aan de hier boven geschreven eisen bestond nog niet en gezien de prettige samenwerking, de ervaring met de doelgroep en de mogelijkheden van Barry Emons werd dit als kans gezien om samen een ideaal product te ontwikkelen. 

 

Voor één cliënt was er een specifiek bed nodig maar er was geen bestaand model op de markt dat aansloot bij zijn behoeften. Het was al snel duidelijk dat een tentbed het beste bij deze cliënt paste. Dus vroeg Pergamijn aan Barry Emons of zij voor deze cliënt een speciaal tentbed wilden ontwikkelen. Daarnaast was er ook de wens voor een bed dat optimaal herinzetbaar is voor de verschillende cliënten van Pergamijn. Dus zo was deze casus de aanleiding om samen te kijken naar de ontwikkeling van een tentbed dat geschikt is voor deze ene cliënt, maar ook instelling breed herinzetbaar is. 

 

Na het inventariseren van de wensen en eisen (veiligheid, herinzetbaarheid, geschiktheid voor alle doelgroepen en de mogelijkheid voor het afbouwen van veiligheidsbeperkende middelen) werden ook de voor- en nadelen van beschikbare bedden zoals bedboxen en tentbedden bekeken. Aan de hand van deze informatie werd een speciale versie van het SoftFit bed ontwikkeld. Deze werd uitvoerig getest en waar nodig aangepast. Zo kwamen we uiteindelijk tot het SoftFit Low bed; een bed met een extra lage instap, dat meegroeit met de cliënt en tegemoet komt aan de hulpvraag van de cliënt en de begeleiding. 

 

Inmiddels wordt het bed al een tijd naar tevredenheid gebruikt en is de SoftFit Low binnen Pergamijn het voorkeursbed onder de speciale bedden. De SoftFit Low is gemakkelijk in gebruik. Daarnaast is het een prettige bijkomstigheid dat alle bedden uniform in gebruik zijn, dit maakt het werken voor de verzorging een stuk gemakkelijker.

 

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Verwante artikelen
5266038A4D61472A419EEA9AF4AADB80 SoftFit Low Entry 90 x 200 cm, omranding 160 cm...
€ 10.022,55
€ 9.195,00 Excl. BTW