" id="extra">
Winkelmandje

Snoezelen

Snoezelen iets voor u?
Barry Emons is de oudste en meest ervaren snoezelorganisatie ter wereld. In 4 werelddelen staan onze ruimtes. Uw ruimte wordt ook een succes, want we zorgen niet alleen voor een inrichting die past bij de bewoners en uw budget, maar ook voor kennisoverdracht.

Snoezelen
Niet iedereen weet het misschien, maar de term "snoezelen", een samentrekking van snuffelen en doezelen, gaat inmiddels alweer enkele decennia mee. Eind jaren zeventig werd het begrip geïntroduceerd door Ad Verheul en Jan Hulsegge. Inmiddels is snoezelen een algemeen bekend en geaccepteerd verschijnsel in de zorg.  Barry Emons is van mening dat snoezelen niet voor niets een werkwoord is; er moet aan gewerkt worden.
Snoezelen heeft alleen effect als je er als professional voor openstaat en als je het beschouwt als een gezamenlijke activiteit, een proces wat zorgprofessionals samen met een cliënt door- en meemaken. Het is een middel om je doel te bereiken.

Voor wie is het en is het duur?
Barry Emons houdt rekening met de gebruiker bij het ontwerp van een ruimte of badkamer. Dat betekent dat ruimtes verschillend zijn voor cliënten in de kinderopvang, ouderenzorg, gehandicaptenzorg etc. Ook kan er specifiek voor een thema worden gekozen. Wij hebben de creativiteit en ervaring om uw wens te laten uitkomen. Snoezelen is niet duur. De Barry Emons basis snoezelruimte is er al vanaf € 3.195 en is zeer compleet en functioneel met een waterbed, wandmatten, spiegelhoek, podium met tilliftonderrijdbaarheid, bubbelunit, projector en aromastream met oliën.


Resultaat

Dat zorginstellingen met snoezelen mooie resultaten boeken, blijkt wel uit dit voorbeeld  van een van onze adviseurs in een zorginstelling waar hij een snoezelruimte had ingericht.

"Nadat we een en ander hadden doorgesproken, vroeg mijn contactpersoon of ik een hapje mee wilde eten. Ik werd wel gewaarschuwd voor een cliënt die tijdens de lunch nog wel eens met dingen kon gaan gooien. En dat was ook zo. Toen ik voorstelde om eens te proberen of deze cliënt net voor de lunch niet gebaat zou zijn met een kwartiertje snoezelen, werd er in eerste instantie niet echt positief gereageerd: "geen tijd" en "deze cliënt staat niet op de planning". Maar uiteindelijk hebben ze het wel geprobeerd en bleek het ook te werken. Deze specifieke cliënt, die een vorm van autisme heeft, bouwt 's ochtends zoveel spanning op, dat komt er tijdens de lunch allemaal uit. En op deze manier zorg je er als professional voor dat je cliënt op een aangename manier de dag doorbrengt. Maar nogmaals, je moet het wel willen zien, je in de cliënt willen verdiepen en bereid zijn om van je vaste patronen af te stappen.     

Aandacht en advies

Onze relaties hebben direct profijt van de aandacht en kunde van onze adviseurs. Wij merken dat onze klanten echte aandacht willen en dat is niet over de telefoon. Want snoezelen is vooral heel persoonlijk. Ten eerste moet er een klik zijn tussen de zorgprofessional en de cliënt, en ten tweede speelt de factor "mens" een belangrijke rol. Verstandelijk beperkt of professional, mensen hebben eigen wensen en behoeftes, en karakters en voorkeuren. Dat vereist dus een heel persoonlijke benadering. Barry Emons kiest voor extra adviseurs op de weg en kleinere regio's zodat u tijd genoeg heeft om uw verhaal te doen en samen tot de beste oplossing te komen. 


Samen creëren we de perfecte ruimte
Van schets......


Naar 3D render......

Naar realisatie.....


Wij helpen u graag bij het opstellen van een plan. Wij geven geheel vrijblijvend en kosteloos advies. U ontvangt een offerte op maat met tekening. Neem hier contact met ons op of bel met (0031) (0)486-452626 of mail naar info@barryemons.nl (NL).